Fortabt i Ham

– Reklame –
[Anmeldereksemplar fra forlaget]
Titel: Fortabt i Ham
Forfatter: L. Sherman
Forlag: Nelumbo

Bogen er et godt forsøg på at skrive om homoseksuelle mænd i alderen 24-30 år, der elementer der fungerer super godt og der er elementer der lidt forsvinder i bogen.
L.Sherman skal havde en stor ros for at have forsøg sig og næste bog bliver bedre!

Hvad handler Fortabt i Ham om?
3 bind af Fortabt i Aarhus serien, handler om Mikkel og Jake som begge er homoseksuelle, igennem bogen for man et indblik i deres kærlighedsliv både opture som nedture.

Hvilken Queer-elementet
Hvordan Queer bliver brugt, i forhold til kontekst og forståelse af ordet betydning. Som Queer person vil man være en modpol og modsætning af den forståelse der findes som bliver kaldt cisheteronormativiten og det vil sige at man anerkende at der kun findes to køn og at være heteroseksuel er det normale i samfundet, som Queer person vil man mene at deres findes flere kønsidentiteter end bare mandlig eller kvindelig køn. Queer-personer kan ikke eller behøves ikke defineres sig som relation til en kønsidentitet eller en seksuel orientering, fordi mange vil mene at det er normen har opstille de regler og roller der er omkring forskellige kønsidentitet og seksuel orientering.

At påtage sig en rolle som forfatter og at skulle skrive og beskrive seksuelle scener, når du fx ikke har den rette mængde erfaring på dette område.  Hvis du identificerer dig som en mand som er tiltrukket af mænd, vil du som læsere måske lægge mærke til mangle på seksuelle forspil, opvarmning og manglende på glidecreme og kondomer. Mange af de scener der foregår i bogen kunne har være mere oprindelige hvis der havde være noget mere researche på det område både i forhold til opvarmning, forspillet og hvordan tør analsex gøre ondt.

Det er en New adult erotisk fortælling mellem to homoseksuelle mænd. Mikkel og Jake bliver beskrevet som to veltrænede, maskuline, høje mænd. Som er med til styrke den seksuelle stemning mellem læserne og bogens hovedpersoner, men der vil være argumenter for og imod at det danne ekstremer idealer for den homoseksuelle mand. Samfundet har opstillet krav, idealer og en kultur til hvordan mænd og kvinder skal være i vores tid. Den opstillede ideal til hvordan mænd skal være, er tildels blevet brudt i bogen i form af kærligheden aspektet mellem Mikkel og Jake. Samfundets normer fortæller os at det rigtige at være er heteroseksuel og ciskønnet, derved anerkende at vi er tiltrukket af det modsætte køn og at vi føler os som det køn vi fik tildelt ved fødslen. Der bliver også snakkede om at man er en rigtig mand, hvis der er en kvinde ved ens side og ikke en mand. Mikkel og Jake bliver fremstillet som primært maskuline mænd, samfundets normen har på visse punkter lært at anerkende maskuline homoseksuelle mænd, så længe de ligne de idealer der er for hvordan en mand som er heteroseksuel og Ciskønnet skal være i samfundet. på det punkt kan det antages at Mikkel og Jake ligner de idealer og derved ikke ville oplever de samme problemstillinger, hvis de var feminine eller på andre punkter mere queer end bogens formidling af dem.

Fungerer det?
De aspekter som er blevet nævnt, er noget man selv kan vælge at vurdere hvor meget det skal fylde læseoplevelse. Da bogen synliggøre problematikker såsom relation og forventninger mellem børn og forældre, hvordan man tackler traditioner og ældre generationer og deres måde at forstå sig på homoseksualitet, bogen viser også et aspekt i form af hvordan LGBTQ+ og Queer folk har det i de højre økonomisk samfundslag og forsøger at vise hvad for nogle problematikker de kan havde i forhold til andre mennesker der befinder sig på et andet sted i de økonomiske og samfundsmæssige.

Hvilken indflydelse for bogen hvis man udskifter det homoseksuelle par, ud med et heteroseksuelle par der har den samme fortælling som det homoseksuelle par.
Det heteroseksuelle par vil på måde opleve de samme problemstillinger som det homoseksuelle par oplever og derved kan man antage at bogen er en LGBTQ+ bog, fordi de er mere et produkt af bogen og ikke processen som man kan antag der vil gøre den Queer.Men de problemstillinger omkring forventning og traditioner kan gøre at bogen udvikler en Queer antagelse, fordi vi oplever en kærlighed der ikke fungerer fordi samfundet og de omkringliggende normer mener noget andet.
Ved at havde Mikkels far til at ødelægge og går imod Jake og Mikkels forhold, er bogen med til at danne en realistisk afspejling af hvordan mange queer folk kan havde det når det kommer til kærlighed, identitet og mange andre aspekter, derved kan bogen havde visse queer elementer.

Hvem anbefaler du bogen til?
Hvis du er en heteroseksuel Ciskønnet kvinde, vil du med sandsynlighed elsker denne kærlighedsfortælling, hvis du altså ikke er homofob.
Hvis man er en homoseksuel mand eller på en anden måde ikke definere sig som en heteroseksuel, ciskønnet eller en kvinde, vil man nok havde det lidt svært ved at læse bogen.
Hvis du er en af dem der læst ”Fortabt i Aarhus” serien, er det must at læse Mikkel og Jakes historie.

Tips:
Hvis man som forfatter gerne ville skrive og/eller inddrag Queer personer i ens bøger, vil det være en god ide at skabe en dialog med en eller flere Queer person. lær og lytte fra deres fortællinger, deres problemer, deres valg og deres fravalg.
Hvis du som forfatter derfra kan synliggøre deres fortællinger og deres problemer, er du som forfatter på rette spor i at skriver en Queer bog.
De oplevelser man har som Queer personer, er anderledelse og måske usynlige for den heteroseksuelle og Ciskønnet person, fordi vi som Queer er en modpol til normen, vi er en minoritetsgruppe til majoriteten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s