Heartstopper Volume 1 af Alice Oseman

Anbefaling

Titel: Heartstopper Vol. 1

Forfatter: Alice Oseman

Forlag: Hodder and Stoughton

Anbefalet af: Anne

Hvad handler bogen om?

Charlie og Nick går på samme skole, men har aldrig mødt hinanden. Ikke før de bliver sat sammen, og de bliver hurtigt venner. I takt med med at de lærer hinanden bedre at kende udvikler venskabet sig til noget, som måske kunne blive mere.

Hvad er queer-elementet?

Charlie er homoseksuel og er egentlig sprunget ud, så hele skolen ved det. Han har været drillet og mobbet med det, specielt da han går på en all boys school, men det er stilnet af da historien starter. Charlie ses i hemmelighed med en anden dreng fra skolen, Ben, som ikke er klar til at springe ud og nærmest ‘leger’ med Charlies føleleser. Charlie udvikler et crush på Nick, som han tror er hetero, en ting, som mange queer personer sikkert kan nikke genkendende til – det famøse straight-crush.

Nick finder så også ud af, at han ikke er hetero, men biseksuel* efter han begynder at hænge ud sammen med Charlie og lærer ham at kende.

*Bagerst i bogen er der en oversigt over karakterene med forskellige oplysninger om karakterne som navn, alder, fødselsdag og seksualitet. Der står biseksuel ved Nick, så derfor føler jeg mig rimelig sikker i at kalde ham biseksuel, selvom han ikke selv siger det direkte i bog 1.

Hvem anbefaler du bogen til?

Historien er sød og relaterbar med nogle genkendelige problemstillinger, og læser man den som fysisk bog ender volume 1 på en cliffhanger – så jeg skal i hvert fald personligt læse videre i serien.

Bogen er en fysisk kopi af en webcomic, som forfatteren selv har skrevet og tegnet, så det er en meget let tilgængelig og letlæst historie. Så jeg vil anbefale den til alle, som søger en god queer kærlighedstorie, som ikke kræver ret meget af læseren. Den er skrevet i stil med tegneserier og graphic novels, så formatet kan godt lige tage et øjeblik at vende sig til, hvis man ikke er vant til det. Men når man først er i gang, så går det ellers bare derudaf.

Har man lyst til at læse eller bare læse videre i Heartstopper-serien findes den gratis online som webcomic – du kan bl.a. finde den her.

BONUS! Heartstopper udkommer på dansk! Det vides ikke hvornår eller hvilket forlag, der har købt rettighederne, men den kommer på dansk i den nærmeste fremtid.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s