Ace Awareness Week 2020

Den sidste fulde uge af oktober er Ace Awareness Week (tidligere bare Asexual Awareness Week) og I skal ikke snydes for en liste af bøger med aseksuelle eller aromantiske karakterer fra os.

Men først: hvad betyder det at være ace?

A’et i LGBTQIAKP+

A’et står for aseksuelle og aromantiske, som er henholdvis en seksuel og en romantisk orientering under queer paraplyen.

At være på ace spektret betyder, at du aldrig eller i en meget lille grad har oplevet en seksuel tiltrækning til et andet menneske. Mange mennesker har den forestilling atdet at være aseksuel er et valg, ligesom når man vælger at går i cølibat. Men cølibat er i aktivt valg, man tager – at være aseksuel er noget man er, ligesom de andre seksuelle orienteringer. LGBT Danmark har en helt sektion i deres online ordbog, som du kan læse her.

Aces live

Lige et shameless self-promo øjeblik, inden I kan få listen:

På fredag deltager QueerLittDKs egen ace, Lasse, i en paneldebat med Viborg Pride, Lars Refshauge og forfattere Christina E. Ebbesen og Mie Hald, som livestreames. Begivenheden kan du finde her. Og kan du slet ikke få nok af at høre faktiske ace-personer snakke om det at være ace, så kan du se eller gense livestream The Ace Guide to Romance fra Fantasyfestival 2020, hvor Lasse, Christina, Mie og Anne Christine havde en snak om det aseksuelle/aromantiske spektrum, fantasy og romance som subplot. Og kage, for af en eller anden grund kommer det altid til også at handle om kage.

And finally, the list!

Disclaimer: som sædvanlig ved de her lister, så kan nogle af karakterene afkodes som aseksuelle eller aromantiske, men de eller forfatteren har ikke selv sagt det.

Danske titler

Venus Fluefanger af Camilla Wandahl og Caroline Ørsum (læs anmeldelse her)

Mellem Himmel og Helvede-serien af Anne Christine Eriksen (læs anmeldelse af bog 1 og bog 2)

Til Aretz’ Ende-serien af Christina E. Ebbesen (læs anmeldelse af 1’eren her – forfatter har selv sagt at Robin, en af 2 hovedpersoner, befinder sig på ace-spektret)

Engelske titler

The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy af Mackenzi Lee

Let’s Talk About Love af Claire Kann

Vicious and Vengeful af V. E. Schwab

Tash Hearts Tolstoy af Kathryn Ormsbe

Radio Silence af Alice Oseman

Loveless af Alice Oseman (hold øje med bloggen i den her uge – der kommer måske noget om den her bog)

Du kan finde flere engelske titler med ace-karakterer her og her.

Hvis du har nogle bøger, som du mener mangler på listen, så send dem gerne vores vej – vi er altid klar på mere litteratur med ace/aro repræsentation.

Glædelig Ace Awareness Week og god læselyst!

Kærligst,
QueerLittDK

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s