Bi af Vivi Jelstrup

Titel: Bi

Forfatter: Vivi Jelstrup

Forlag: Skriveforlaget

Anmeldere: Anne, Kat og Lasse

Tilbage i januar anbefalede vi Bi af Vivi Jelstrup på vores Instagram (se opslaget her), og nu kommer anmeldelsen!

Hvad handler bogen om?

Bogen er 19 historier samt faktiaoplysninger om køn og seksuel orientering med fokus på biseksualitet, som er at være tiltrukket af mere end ét køn. 

Hvad er queer-elementet?

Bogen omhandler biseksuelle og biseksualitet, som er B’et i LGBTQ+. Den synliggør, at der er mere end én måde at være biseksuel på, og forsøger generelt bare at synliggøre biseksuelle, som længe har været en usynlig del af LGBTQ+. 

Hvad synes du?

Det er en bog, som giver et nuanceret billede af biseksualitet og at der findes et helt spektrum inden for den seksuelle orientering. Det er ikke, som det ellers tit bliver troet, at man kun er til de to binære køn. Det er den seksuelle tiltrækning af mere end ét køn. 

Historierne handler også om folk i forskellige aldre, samfundslag, og der er folk, som binære og folk som er ikke-binære køn. Selv inden for LGBTQ+-miljøet er der folk, som ikke mener at biseksualitet er en ‘rigtig’ seksuel orientering og at biseksuelle bare er forvirrede og ikke er helt klar til erklære sig ‘fuldt homoseksuel’ eller at det bare er en fase.

Hvem synes du skal læse bogen?

Bogen er en god informerende bog omkring biseksuelle og biseksualitet. Den er letlæselig og der er en god ordforklaringsliste bagerst i bogen, som inkluderer rigtig mange begreber, som anvendes i LGBTQ+ miljøet. Derudover er der også en liste over forskellige foreninger, organisationer og sider, hvor man kan finde informationer omkring LGBTQ+. 

Bogen henvender sig både til unge og voksne, og kan læses af alle. Vil man forstå biseksualitet lidt bedre eller er du i tvivl om du evt. kunne være biseksuel, så er i Bi et rigtigt godt sted at starte. 

Vil du læse skønlitterære bøger om biseksuelle, så tjek vores liste fra Bisexual Visibilty Day ud – den kan du finde her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s