Venus Fluefanger

[Anmeldereksemplar fra forlaget]
Titel: Venus Fluefanger
Forfatter: Camilla Wandahl og Caroline Ørsum
Forlag: Høst & Søn

Hvad handler den om og hvad er queer-elementet
Venus Fluefanger handler om Alex, der prøver at finde ud, hvem Alex er, og hvem Alex vil være i fremtiden. Samtidigt med at Alex prøver at finde ud af sig selv, har Alex købt sig en Venus fluefanger, som han passer og lærer at forstå igennem bogen.

“Venus Fluefanger” viser mange af de tanker unge mennesker går rundt med, når det kommer til deres kønsidentitet. Bogen har også elementer af homoseksualitet og aseksualitet. Venus Fluefanger har særligt fokus på Alex og hans krise omkring sin kønsidentitet og sin identitet generelt. Bogen omtaler Alex’ kønsidentitet som transkønnet, og Alex går mellem de binære køn fra mand til kvinde. Til sidste kan vi antage, at bogen i virkeligheden omhandler det, at Alex befinder sig uden for de binære kønsystemer og kønsroller og måske ikke er klar til vælge mellem mand, kvinde eller det tredje køn.

Fungerer det?
At vise at alt ikke har behov for eller et ønske om at blive opdelt i de binære kønsroller som mand og kvinde virker gennem bogen. Bogen viser, at en lille del af befolkningen befinder sig uden for det binære kønsspektrum, derved er de i gruppen non-binær.
Non-binær er del af det transkønnede spektrum, ikke alle transkønnede ønsker at gå fra det ene binære køn til det andet binære køn, nogle går fra det binære køn til det non-binære køn. Det bliver vist godt i bogen.

Hvem anbefaler du bogen til?
Til alle mennesker, der oplever en usikkerhed omkring deres måde at udtrykke deres køn og kønsidentitet på.
Til mennesker, der vil forstå kønsemnet bedre og lære mere om, at alt ikke skal kasseopdeles og være så heteronormativt og cisnormativt, som vi ser til dagligt.

Lasses goodreads anmeldelse

3 Comments Tilføj dine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s